English French
שירת רועים - גבינות צאן

10 טיפים לאחסון גבינות במקרר הביתי.


  1. גבינה היא ייצור חי (כן,כן...) ולכן נתייחס אליה כאל כזאת ונשתדל לאפשר לה לנשום. גבינות שעברו הבשלה, חצי רכות, חצי קשות וקשות- רצוי לעטוף בנייר ייעודי לגבינות. אם אין כזה, אפשר לעטוף בנייר פרגמנט.
     
  2. ניתן לעטוף בניילון נצמד אבל מכיון שהניילון הנצמד לא מאפשר לגבינה לנשום - יש להחליפו כל יומיים שלושה ולדאוג שהגבינה תהיה מכוסה כולה למניעת ייבוש. החלפת הניילון הנצמד תמנע גדילת עובש על גבי הגבינה או לפחות תעכב את גדילתו.
     
  3. רצוי לקנות בכל פעם כמות סבירה שלא תצריך אחסון ארוך במקרר. גבינות (גם מבשילות) טעימות יותר בסמוך למועד הקניה.
     
  4. רצוי להפוך את הגבינות במקרר מדי יומיים או שלושה. פעולה זאת תביא לחלוקה שווה של הנוזלים הקיימים עדיין בגבינה ותמנע רטיבות בחלק התחתון וייבוש בחלק העליון.
     
  5. רצוי לארוז כל גבינה לחוד ולא לערבב באריזה גבינות עם עובש יחד עם גבינות ללא עובש - למניעת הדבקה.
     
  6. אריזה בואקום אינה מומלצתכי היא מונעת מהגבינה לנשום. במהרה תתחיל הגבינה להפריש נוזל מר בנימים שנוצרים באריזת הואקום והגבינה תקבל טעם מר. אריזות הואקום טובות כאשר אנחנו רוצים להביא גבינות מחו"ל אבל אז יש לפתוח את האריזה ברגע שמגיעים למקרר.
     
  7. בגבינות שעברו הבשלה - עובש איננו אסון! אם אין חשק לאכול את העובש, ניתן להסירו בגירוד קל. עובש בגבינה מבשילה שטופלה ונארזה היטב, הוא בסה"כ סימן לכך שאין בגבינה חומרי שימור מיותרים.
     
  8. עובש וריח רע בגבינות טריות (כמו גבינה לבנה/ צפתית או קוטג') מעיד על גבינה שעבר זמנה.
     
  9. גבינות שעברו הבשלה, טעימות הרבה יותר, כשהן בטמפרטורת החדר - אז אל תתעצלו, הוציאו אותן כשעה לפני האכילה.
     
  10. מוצר החלב היחיד שמתאים להקפאה הוא החמאה! את יתר מוצרי החלב יש לאחסן במקרר 4 מעלות צלסיוס.