שירת רועים - גבינות צאן

מבחר הגבינות של מחלבת "שירת רועים"


מחלבת שירת רועים - הינה מחלבת בוטיק, המייצרת גבינות קשות ובשלות מחלב צאן (עזים וכבשים). הגבינות מיוצרות מרכיבים טבעיים בלבד ותוך הקפדה יתרה על תהליכי ייצור מסורתיים, הנהוגים באירופה מדורי דורות.
חמש מגבינות המחלבה זכו במדליות (זהב וכסף) בתחרות הגבינות הראשונה שנערכה בארץ, בפברואר 2009. המדליות הוענקו לגבינות בתחרות הגבינה של ישראל 2009 במסגרת חגיגות החלב במקווה ישראל. גבינת הענבר- זוכת מדלית הזהב- מייצגת את ישראל בספר הגבינות העולמי .

ביוני 2015, זכו ארבע גבינות המחלבה במדליות באליפות העולם לגבינות בצרפת: זהב, כסף,ושתי מדליות ארד.

 

המחלבה מספקת גבינות ויין לערבים פרטיים, כולל הדרכה ויעוץ מקצועי לארגון הערב, בהתאם להיקף האירוע.


מירב - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון MANCHEGO


מקורה בחבל לה-מאנצ'ה בספרד, מחוזו של דון קישוט.
זמן ההבשלה 10-5 חודשים.
מיוצרת בגלילים של 4-3 ק"ג. חיי מדף ארוכים.
*מדליית כסף בתחרות הגבינה של ישראל 2009

עין מודע - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון PECORINO


מוצאה במרכז איטליה. גבינת הרים ממשפחת הפרמזן .
מבשילה 12-10 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 4 ק"ג.
חיי מדף ארוכים.
*מדליית כסף ארצית ומדלית כסף במונדיאל הגבינות בצרפת 2015!

עמק המעיינות - גבינה קשה מחלב עזים בסגנון TOMME


מביאה עימה ניחוחות ממזרח צרפת.
מבשילה 7-4 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג.
חיי מדף 6 חודשים.

מעין חרוד - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון TOMME


מוצאה במזרח צרפת בעלת טעם עדין ואגוזי.
מבשילה 7-5 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג.
חיי מדף 6 חודשים.

מדלית הזהב שלנו במונדיאל הגבינות בצרפת 2015!

ענבר - גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון MUTSCHLI


במקור, מיוצרת מחלב פרה במחלבות מסורתיות באלפים הברניים שבשוויץ בחודשי הקיץ. לגבינה מספר גרסאות: תימין, פלפל גרוס, זרעי חרדל ויין אדום. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג. הבשלה של כחודשים. חיי מדף 3 חודשים.
*מדליית זהב ארצית 2009.

* מדלית ארד במונדיאל הגבינות בצרפת 2015 !

תבור - גבינה חצי רכה מחלב כבשים בסגנון גבינות הפרינאים


בעלת טעמים עדינים. מיוצרת בגלילים קטנים של כ- 700 גר'. 

זמן הבשלה של 8-5 שבועות. חיי מדף 3 חודשים.

*מדליית כסף בתחרות הגבינה של ישראל 2009.

עין שוקק - גבינה חצי קשה מחלב עזים


גבינת עזים עדינה בעלת מרקם גמיש.

מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג.

מבשילה כחדשיים חיי מדף 3 חודשים.

מסחה - גבינת עזים חצי רכה בסגנון REBLOCHON


מקורה באזור הסוואה בצרפת. קליפתה כתומה ומרקמה גמיש עד רך.

מיוצרת בלבנים שטוחות של כ-1 ק"ג. שייכת למשפחת הגבינות הריחניות.

מבשילה 3-1 חודשים.

חיי מדף כ- 3 חודשים.

כנרת - גבינה כחולה חצי רכה מחלב כבשים


מנוקדת בעובש רוקפורטי. מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת.

מיוצרת בגלילים של כ- 700 גרם.

מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים.

חיי מדף 3 חודשים.

כמהין - גבינה יוקרתית חצי קשה מחלב כבשים עם כמהין שחורות


בעלת טעם וארומה של פטריות כמהין, אדמה ואגוזים.

מבשילה כחודשיים. משקלה כ- 700 גרם.

חיי מדף 3 חודשים.

* מדליית ארד במונדיאל הגבינות 2015 בצרפת!

פרי מגדים - גבינה בשלה מחלב כבשים בסגנון PERIL


מקורה באזור מידי פירנה בדרום צרפת. מבשילה כחודש. כשהיא צעירה טעמה ומרקמה עדינים. כשהיא בשלה צבעה הופך לקרם, מרקמה קרמי וחמאתי, טעמה מתקתק ואגוזי וריחה חזק.

מיוצרת בגלילים של כ- 150 גרם. מיוצרת בעיקר בחורף. גבינה לקטית בשיטה הישנה.

יובל - גבינה בשלה בסגנון CAMEMBERT מחלב עזים


מקורה של הגבינה בצפון צרפת.

הגבינה רכה וטעמה עדין. כשהיא מבשילה, הופכים שוליה לנוזליים יותר וטעמה מתחזק מעט. זהו השלב הממולץ לאכילה.

הגבינה עטופה בעובש לבן (פניציליום קנדידיום) וצבעה לבן שנהב.

ארבל - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון CROTTIN


מוצאה מעמק הלואר במרכז צרפת.

ניתן לחוש בה את טעמו של חלב העזים. הארבל רכה ומצופה בפניציליום קנדידיום. טעמה האגוזי האופייני, מתחזק עם ההבשלה.

מיוצרת בגלילים קטנים של כ-150 גרם.

עבדת - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון VALENÇAY


מקורה במרכז צרפת. צורתה פירמידה, עטופה בפחם מאכל ובעובש לבן. טעמה מתחזק ככל שהגבינה מתבגרת.

משקל כל פירמידה כ-150 גר'.

*מדליית כסף בתחרות הגבינה של ישראל 2009.

נירית - גבינת כבשים לקטית בשלה


הגבינה מצופה בפחם ערמונים ובעובש לבן.

טעמה מתחזק וחריפותה מתגברת ככל שהגבינה בשלה יותר.

משקל כל גבינה כ-180-200 גר'.

מדלית כסף (שאנחנו מאוד גאים בה) באליפות העולם 2017 בצרפת!

עמית אגוזי מלך


 גבינה מבשילה מחלב כבשים בסגנון ברי, עם אגוזי מלך. משקלה כ 1 ק"ג. ככל שהיא מבשילה מרקמה הופך לקרמי וטעמה מתחזק.

אלה בסגנון סולא


אלה- בסגנון סולא. גבינה איטלקית במקור,מחבל פיאמונטה. מיוצרת מחלב עזים . צורתה שטוחה (סולא= סוליה באיטלקית). טעמה עדין ומעניין.

טל- גבינת עזים חצי רכה


גבינת עזים טרמופילית וחצי רכה, עדינה בטעם אבל אי אפשר להפסיק ליישר :-) גודל הגליל כ 1 ק"ג. פותחה השנה .

עזנטל


חלום שהתגשם- התחלנו לייצר גבינה בסגנון גבינת האמנטלר (הגבינה עם החורים) מחלב עזים! משקלה 8-10 ק"ג והיא מבשילה 6-12 חודשים.